Een Fresh48 in Almelo

geboortefotograaf Almelo

Gemiste oproepen.

Vrijdag 30 september. Ik heb me net aangekleed en mijn tas gepakt. Die ochtend heb ik een fijne eerste netwerkochtend in Reutum en 's middags heb ik een toffe opdracht staan bij Landgoed De Holtweijde. Beneden pak ik mijn telefoon en zie 4 gemiste oproepen op mijn telefoon van Manon en Daan.
Ik bel snel terug maar er wordt niet opgenomen. Tegen Miquel zeg ik dat ze mij gebeld hebben en direct roept hij: "Oh het is begonnen joh! Ze willen vast vragen of je Bella wilt uitlaten."
"Nou ik denk dat de baby er al is of de bevalling is al goed op gang."

Manon en Daan zijn onder achterburen. Vorig jaar mocht ik hun bruiloft al vastleggen en tijdens onze vakantie zorgen zij altijd voor onze katten Boris en Fien. Als cadeautje had ik ze gezegd dat ze moesten bellen als hun kindje geboren is, zodat ik wat foto's kan komen maken van de eerste momenten samen.

Tien minuten later belt Daan me terug: "Hij is er al! Vannacht om 2:25 uur is Jorah geboren. Het ging heel snel maar met Manon en Jorah gaat het heel goed." Ik spring een gat in de lucht, feliciteer hem en gooi de planning voor die ochtend om en rij naar het ziekenhuis in Almelo.
In de auto bel ik Miranda op en vertel wat ik ga doen en we spreken af dat ik wat later aansluit bij de netwerkochtend. Gelukkig ligt het op de weg 🙂

pasgeboren kindje tijdens het aankleden

Een eerste ontmoeting

Een kleine 30 minuten later rij ik de parkeerplaats van het ZGT op in Almelo en bel Daan dat ik er ben.
Hij staat al te wachten bij de ingang en als ik binnenloop zie ik een stralende kersverse papa. Wel wat vermoeid zegt hij, maar verder gaat het goed.

Als ik de kamer binnenloop zit Manon naast haar bed in een stoel met Jorah in haar armen. Stralend kijkt ze me aan en roept: "Hee buuf kijk dan?" Een prachtig klein mannetje ligt tevreden in haar armen. Ik feliciteer haar en zeg: "You did it Manon! Wauw topper." We kletsen nog even hoe de bevalling gegaan is en daarna fotografeer ik de eerste momenten samen.
De verpleegkundige komt binnen om te helpen met verschonen en de kinderarts wil Jorah nog even zien, omdat hij in het vruchtwater gepoept had. Jorah is nog wat misselijk daarvan, maar dit zal snel verdwijnen zegt de verpleegkundige.

pasgeboren baby wordt na gekeken na de geboorte

Fresh48

Soms willen ouders liever geen fotograaf tijdens de geboorte, maar vinden ze het wel heel waardevol om die eerste momenten vast te leggen, samen als nieuw gezin. Dit kan dan in de eerste 48 uur naar de bevalling. In Amerika noemen ze dit een Fresh48 of in het Nederlands een kraamreportage. Wil meer weten over een Fresh48? En is dit ook echt iets voor jullie? Meer informatie vind je op de geboortepagina.

liefdevol moment tussen ouders na de bevalling
vader en moeder met pasgeboren kindje
kraamhulp helpt met aankleden van baby
vader is emotioneel na de geboorte van zijn kind
kindje net na de geboorte
papa en mama knuffelen met pasgeboren kindje
papa en mama in het ziekenhuis na de geboorte
baby blaast belletjes na voeding
flesje geven aan baby
mama geeft kindje een voeding
vader pakt pasgeboren kindje aan van mama
pasgeboren kindje bij papa
vader en moeder in het ziekenhuis na de bevalling

Share this story