Waarom kiezen voor een geboortefotograaf

Waarom een geboortefotograaf?

Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Waarom zou je daarbij willen zijn? Is dat niet veel te intiem? Waarom zouden ouders dit willen?

Mijn antwoord is dan altijd: "Ja het is intiem en het is één van de belangrijkste momenten in het leven van (nieuwe) ouders...de geboorte van je kind. Dat maakt het zo waardevol voor deze gezinnen."

Een fotograaf bij je bevalling, betekent ook dat de partner zich volledig kan concentreren op de bevalling van zijn/haar vrouw. De foto's van dit hele proces worden voor jou gemaakt.

moeder ligt op bed tijdens opvangen weeën

In je eigen wereld zijn...

Ik weet niet hoe het met jouw bevalling ging? Maar zelf weet ik nog goed dat ik volledig in mezelf gekeerd was, ik zat in mijn eigen wereld.
Veel stukken van de bevalling zijn totaal weg, die weet ik niet meer. Zeker bij mijn oudste en middelste.

De bevalling van mijn jongste weet ik nog wel heel goed, omdat dit een geplande keizersnede was. Hij werd met 39 weken gehaald.
Begin november wisten wij al dat Sil op 2 januari geboren zou worden, dat is ook best een gekke gedachte trouwens. 😉

Vooral voor de moeder zijn de foto's die gemaakt worden erg waardevol omdat ze (achteraf) laten zien hoe de bevalling is verlopen, wie waren erbij, wat gebeurde er.

baby wordt geboren

Verwerking

Stel dat de bevalling niet gaat zoals je had verwacht of gehoopt? Soms gaat een bevalling niet volgens het boekje en gebeuren er onverwachte dingen.

Zelf heb ik dit meegemaakt met mijn eerste bevalling. Ik heb 3 dagen weeën gehad en de ontsluiting vorderde niet. Uiteindelijk werd ik ingestuurd door de verloskundige naar het ziekenhuis. Maar doordat ik zo uitgeput was kon ik de persweeën niet meer voelen en uiteindelijk zat mijn zoon (na het proberen van een pompverlossing) vast in het geboortekanaal. Hij is er met de tang uitgetrokken en moest een week op de neonatologie verblijven.
Hij kwam thuis op kerstavond.

De foto's die toen gemaakt zijn, daar kon ik heel lang niet naar kijken, zelf kon ik me weinig herinneren van de laatste uren tijdens de bevalling en de eerste keer dat ik de foto's zag moest ik heel hard huilen..."Wat zag hij eruit en wat hadden ze met hem en mij gedaan!"
Jarenlang kon ik niet naar de foto's kijken.
Maar ik wist wel: wanneer ik weer zover ben dan heb ik ze!

Foto's kunnen dus ook helpen met verwerken, misschien niet direct maar ze zijn wel beschikbaar voor jou/jullie wanneer jij zover bent.

eerste controles

Meer informatie?

Na het lezen van mijn blog wil je meer informatie over geboortefotografie of mijn werk als geboortefotograaf? Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen via het formulier of stuur een mail naar christie@christieagemafotografie.nl

Share this story