Mijn favoriete documentaire foto’s van 2019 – Familie Fotograaf Overijssel

Wat zijn mijn favoriete documentaire foto's van 2019?

Mijn favoriete documentaire foto's van 2019 ....... waar is 2019 gebleven?
Dit jaar is voorbij gevlogen..
Dit was mijn eerste jaar als fulltime fotograaf zonder baan er naast. Ik heb heel veel mooie reportages mogen maken het afgelopen jaar en heb verschillende gezinnen en bruidsparen mogen ontmoeten.
Oude klanten heb ik weer terug gezien. In dit blog deel ik de foto's die mij het meest zijn bijgebleven dit jaar en vertel ik je waarom zij favoriet zijn.

mijn favoriete documentaire foto's van 2019 - moeder en kinderen thuis

Ik heb deze foto gekozen omdat hij voor mij een bepaalde serene rust uitstraalt. Mama en haar meiden, alle drie even in hun eigen moment. Even niks moet en alles mag.

Twee jaar geleden heb ik de jongste dochter van Maud mogen vastleggen tijdens een newborn shoot. En nu legde ik een halve day in the life vast. Zelf vind ik het geweldig dat ik gezinnen weer terug mag zien en zie hoe deze kinderen opgroeien.

Maud schreef een prachtig blog hoe zij de day in the life heeft ervaren.
Day in the Life fotoshoot

mijn favoriete documentaire foto's van 2019 - bruid houdt newborn vast

Dit moment laat eigenlijk al het werk zien dat ik doe en waar ik erg blij van word. Bruids- en Familie Fotografie. Vooral newbornfotografie heeft een speciale plek in mijn hart. Het is waar ik mee begonnen ben al die jaren geleden, ook al is mijn werkwijze en stijl totaal veranderd de afgelopen jaren 😉 , deze tak van fotografie blijft bijzonder. En daarom is dit ook één van mijn favoriete documentaire foto's van 2019.

Een paar weken voor haar bruiloft mailde Elke. Ze vertelde mij dat ze net was bevallen van hun eerste kindje. "Oh wat geweldig!" was mijn reactie. En mijn instinct zei me ook direct dat ik me niet alleen wilde concentreren op de bruiloft zelf, maar ook dit unieke moment moest vastleggen. Dus heb ik ook het aankleden, knuffelmomenten, voedingen en dergelijke vastgelegd.
Omdat ze een heel weekend in een groot huis verbleven met hun naaste familie en beste vrienden leende deze reportage zich hier ook uitstekend voor.

Wil je meer lezen over de bruiloft? Lees dan het blog van Elke & Steven

mijn favoriete documentaire foto's van 2019 - waterpistolen gevecht

Een moment als deze is voor veel gezinnen herkenbaar. Stoeien en spelen met mama. Het maakt niet uit je zonen of dochters hebt waterpistolen zijn altijd cool! Daarom is dit ook één van mijn favoriete foto's. De blijheid van moeder en haar dochters.

Manou zat bij mijn jongste zoon in de klas en nadat ik ook Marieke (haar moeder) had ontmoet, wist ik dat ik dit gezin wilde vastleggen.
Wat een heerlijk middag, zo relaxed, op de boerderij, prachtig weer, wat wil je nog meer.
Later vertelde Marieke mij dat ze de foto's zo mooi vindt, dat ze alle foto's heeft laten uitprinten en opgehangen in huis. Nu kunnen ze er altijd naar kijken. Een mooier compliment kon ik niet krijgen!

mijn favoriete documentaire foto's van 2019 - meisje speelt op draaimolen in speeltuin

Tijdens deze reportage was dit een rustig en sereen moment. Even helemaal alleen, terwijl jouw hele familie in de speeltuin voor je aan het spelen is. Zelf moet ik ook altijd mijn moment voor mezelf pakken na een grotere reportage.

Vakantie reportages maak ik vaak. Zeker in mijn omgeving komen veel families die een lang weekend met elkaar weg zijn en dit graag vastgelegd willen hebben. Als ik dan de familie van een collega fotograaf mag vastleggen is dit helemaal geweldig. Want als fotograaf staan we ook tijdens zo'n familieweekend alleen zelf achter de camera en staan we er nooit op.
Ja....heel misschien dan op de iPhone foto die onze echtgenoot van ons maakt 😉

mijn favoriete documentaire foto's van 2019 - jongetje houdt slang van stofzuiger op zijn neus

Ahh...Sev wat een heerlijk kind. En ja, die stofzuiger kon aan!
Eén van de Day in the Life reportages die ik mocht maken tijdens de Get Real Masterclass die ik begin 2019 heb gevolgd.

Wat ik ook geweldig vond was dat zijn moeder Michelle op de kinderopvang werkte waar mijn twee oudste jongens vroeger in Enschede op zaten. Zo leuk om haar weer te zien.

 man danst tijdens feest

Deze foto is gemaakt tijdens het feest van een bruiloft in juni. Een kleine bruiloft op een landgoed in Hellendoorn. Overdag was hij één van de dag-gasten. Droge humor, maar ook vrij gereserveerd.
Totdat tijdens het avondfeest een nummer van Normaal werd gespeeld.
Ik zag een hele andere kant. Zo tof!

mijn favoriete documentaire foto's van 2019, knuffel tussen moeders en dochters

Dit moment tussen de bruiden en hun beide moeders. De liefde en trots die ze voelden voor hun (schoon)dochters...dat was voor mij dit moment!

De hechte band tussen de vrouwen onderling voelde ik vanaf het moment dat ik die dag binnen kwam lopen. En ik wist dat dit vastgelegd moest worden.

jongetje houdt handen voor ogen vader. mijn favoriete documentaire foto's van 2019

Xemm mocht ik al eens eerder fotograferen als newborn. In januari mailde zijn moeder mij of ik weer wilde komen, omdat ze zwanger was van de tweede. Zo leuk om een gezin weer terug te zien.

Die middag...eind februari...leek het wel lente en konden we gaan wandelen op het vliegveld. Zelf moest ik ontzettend lachen tijdens deze actie van Xemm, vooral toen ik zag dat er achter hen ook fietsers aankwamen.

Oeps...... Geen worries....No dad's were hurt during this shoot! 😉

moeder helpt zoontje met naar de wc gaan

Tijdens een Day in the Life volg je het dagelijks leven van een gezin. Verschonen van een luier, op het potje en leren naar het toilet gaan is iets wat ik vaak ook vastleg. In het begin vond ik dit best lastig om zo maar mee te lopen, maar de gezinnen huren mij in om juist dit soort dagelijkse dingen vast te leggen voor later.

De band tussen Michelle en Sev is ontzettend hecht en ze is ook een mega relaxte moeder.

mijn favoriete documentaire foto's van 2019

Wat een heerlijke middag in september. Na een snikhete zomer, was het heerlijk nazomeren (niet al te warm) dat weekend. Een middag mee op de boerderij bij deze zusjes. Die niet voor jongens onder deden.
Deze foto hoort zeker thuis in mijn favoriete documentaire foto's van 2019.

Een dank je wel aan alle families en bruidsparen die mij het afgelopen jaar hebben toegelaten in hun leven en tijdens hun speciale momenten.

En nu op naar 2020

Wat gaat komend jaar ons brengen?
Ik hoop op meer prachtige documentaire shoots met gezinnen, bruidsparen en aanstaande ouders.
Ik hoop weer meer mensen te ontmoeten die me inspireren tot het maken van deze prachtige foto's.

Liefs, Christie

Wil jij dit ook?

Je mag me altijd mailen voor meer informatie over mijn werk en of ik jullie kan helpen.

Share this story