Familieweekend in Buurse

raam beschilderen

Oude bekenden

Of ik een familieweekend in Buurse wilde vastleggen. Deze vraag kreeg ik van mijn collega Ditta van Gent via de messenger. Zij had deze reportage geboekt, maar moest onverwachts naar een andere opdracht. Zij kende één van de gezinnen via een andere reportage.
Buurse is natuurlijk voor mij bekend terrein. Als kind kwam ik vaak in Buurse met mijn ouders en ook met onze eigen kinderen kwamen we regelmatig deze kant op toen we nog in Enschede woonden.

Ik kreeg het nummer van Manon, zij was het contactpersoon voor de familie. Omdat het kort dag was spraken we elkaar telefonisch om de reportage door te spraken. Al kletsend kwamen we erachter dat we vroeger beide, als tieners, op de Helmerhoek hebben gewoond en ook in dezelfde straat. Haar ouders woonden er nog steeds en waren dus mijn oude overburen. Wat een toeval. Dit maakte het voor mij nog bijzonderder om deze reportage te mogen vastleggen.

moeder en dochter kijken bij potje sjoelen

Buurse

Op een regenachtige zondagmiddag (vlak voor pakjesavond) reed ik naar Buurse toe. Vanuit Ootmarsum een stukje verder, maar de route ken ik heel goed. Het was een gezellige boel in het vakantiehuis in Buurse. Voor alle gezinnen en kinderen. Na even kort gekletst te hebben pakte ik mijn camera en startte met fotograferen.

Heel snel ging de familie zijn eigen gang. Er werd gekletst met elkaar, spelletjes gespeeld en een paar zaten buiten in hotttub. Boven was een hele grote speelzolder waar een groot deel van de familie was. Sjoelen, tafeltennissen en een voetbaltafel.

neven en nichten op speelzolder bij vakantiewoning in Buurse
trucjes met een bal
potje Azul spelen
hottub
broer en zus
potje azul met zussen
neven en tante kletsen op de bank
lang weekend met de familie
groepsfoto tijdens weekend weg

Familiefotografie tijdens jullie weekend weg?

Gaan jullie ook met de hele familie een lang weekend weg in Twente? Ik leg het graag voor jullie vast.
Kijk voor meer informatie op de familiepagina of neem contact op via het formulier

Share this story